Japp. Jag är kluven. Allt det här om Tyresödamernas ekonomiska problem gör mig kluven.
Ja, jättekul med ett damlag som vill satsa. Värva bra spelare och betala anständiga löner. Det behövs kaxighet inom damfotbollen för att sopa bort alla konservativa, manliga, belackare som uttalar sig, nedlåtande, om damfotbollens kvalité utan att ha sett en enda match. Som säger samma sak idag som för 10 år sedan. En tioårsperiod där damfotbollen har hittat sitt spel och sin själ.

Men samtidigt sätter Tyresös satsning, och ekonomiska misslyckande, ljuset på att damfotbollen inte hittat hem organisatoriskt ännu. Eftersom pengarna är få och publiken liten så kan en storsponsor lätt köpa ihop ett världslag. Och hur kul är det? Egentligen?

Dagstidningarna har frossat i rubriker om Martas lön. Att hennes sammanlagda lön är lika stor som föreningens skuld. Vad de missar är att Martas närvaro är obetalbar. Ett stor del av publiken går dit enkom för se Marta. Hennes marknadsvärde är unikt. Hon har nog dragit in det mesta till sin lön själv.

Satsning och kaxighet är bra och viktigt inom damfotbollen. Men det måste gå hand i hand med en stabil, ansvarstagande ekonomi. Enkelt, men tydligen svårt.