Ja. Ut med dom.
Ut med BP. Ut med Häcken. Ut med Falkenberg.
Ut med alla j-vla smålag som inte har i Allsvenskan att göra.

Japp. Precis så känner jag ibland. Faktiskt rätt ofta.

Men ett (1). Dom är ju faktiskt i allsvenskan pga deras egna prestationer.

Och två (2). Jag som älskar fotboll och inget annat än fotboll trivs väldigt bra på Grimsta. Långt ifrån bengaler och hatramsor. Bara fotboll. Att Grimsta kan te sig som pinsam arena för ett lag i högsta ligan spelar ingen roll. jag gillar Grimsta.

Och tre (3). Varför är dessa (b)-klubbar framgångsrika? Svaret är kort. Bra och genomtänkt ungdomsverksamhet. BP är nog ett unikum i världen. En topp och en elitklubb i ett. Och Häckens ungdomsverksamhet borde vara föredöme för alla stora Stockholmsklubbar. Och Falkenberg har jobbat långsiktigt länge med sina ungdomar.

Därför får vi alla stå ut med “småklubbar” tar plats i allsvenskan. Den dagen Hammarby får ordning på sin ungdomsverksamhet kommer de att dominera Sverige. Eller Djurgården. Eller AIK. (Tyvärr verkar AIK vara mest på rätt väg)