Göteborg bjöd på traditionellt väder idag. Regn och blåst.
Tjejerna bjöd på traditionellt spel. Kamp och vilja.
Vi vinner mot Filipstad (1-0) efter en kamp. En riktig kamp. Båda lagen slet och stångades i varenda närkamp. Det var verkligen inget skönspel.
Men vi vann inte tack vare vår kamp. Nej vi vann tack vare att vi, ju längre matchen led, spelade fotboll. När tjejerna skippade de höga långbollarna utan adress och började hålla bollen på marken fick vi ett tydligt övertag. Och det kände tjejerna. “Vi är bättre än dom”. Därav den frustration som började smyga sig på med 10 minuter kvar. “Vi måste göra mål”.
Och övertaget betalade sig. På den tredje målchansen, under kort tid, stötte Hannah in bollen. Och sen, av bara farten, är vi mycket nära ett ytterligare mål ett par minuter senare när Demi träffar stolproten. Tjejerna visade på slutet att de verkligen kan spela bra fotboll. Det var skönt att se.
Det märks att vissa varken har tränat eller spelat på över tre veckor. Deras tempo var så mycket bättre i dagens match, kontra gårdagens. Det lovar gott inför morgondagen.
I morgon gäller vinst. Det kan gå med oavgjort. Det kan gå med en liten förlust. Men vi tänker vinna. Så ni vet.