Oj oj vilken omtumlande dag. Glädje och sorg. Skönspel och tabbar. Borttappade bollar och återbördade dito.

Vi tar det kronologiskt.

Vi lämnade skolan i god tid. Vår tredje match spelades på Kviberg 15. Dels är det krångligt att ta sig till Kviberg denna vecka när spårvägen inte går som den ska. Dels är fotbollsfältet där lååååååångt. Japp, alla planerna ligger på rad. Så Kviberg 15 är femton planer bort.

Som sagt vi lämnade skolan i god tid. Vi valde att byta till buss vid Centralstationen. Tyvärr valde vi att byta till just den bussen som gick sönder innan den nådde Centralen. (Obs. Ingen som helst info om detta då). Vi hoppar då på en spårvagn. En spårvagn som är felskyltad. Vi kommer på det vid Redbergsplatsen, där vi snabbt hoppar av. Så snabbt att vi glömmer bollsäcken. Nästa spårvagn tar oss till Gamlestaden där vi byter till buss.

Väl framme i Kviberg har vi 25 minuter kvar till match. Med 15 planer att gå. Och 15 toalettbesök att avklara på 3 “bajamajor”.

Det var lugnt. Vi stod beredda när matchen blåstes igång. Motvind och uppförsbacke väntade i första halvlek. Men det störde inte oss alls. Tjejerna hade allt spel i första halvlek. Motståndarna hade väl 3 kontringar och ett längre anfall innan halvtid. Men vi fick inte in bolluslingen.

Vi kände oss säkra att vinna inför andra halvlek. Dels vårt spel i första. Och dels att det var vår tur att ha nedförsbacke och medvind.

Men icke. Vi tappade nästan allt. Helt plötsligt tappade tjejerna styrkan i benen. Allt vad aza

lea skapade berodde på att våra passningar var lösa för underlaget. Och det skedde hela hela tiden i andra halvlek. Så Azalea skapade också många farliga chanser. En så farlig att vår målvakt, Maja, blev tvingad till en liten tackling utanför straffområdet. Okey, en ganska tuff tackling var det. Och det tyckte domaren också, så det gula kortet åkte fram.

Men strax senare fick de ändå in bollen efter slarv. Trist.
Efter deras mål tryckte vi på lite mer. Vi hade några halvchanser. Men vi klarade inte av etablera ett riktigt tryck. Vi bjöd de på fina omställningslägen hela tiden. Och när deras forward blev helt fri med Maja i straffområdet, blev det inte bättre än att Maja “råkade” använda lite för mycket styrka i närkampen. Forwarden stöp och Maja fick se det röda kortet. Och självklart straff också.
Så in med Hannah i målet. En straffräddare av stora mått. Fast hon behövde inte rädda den här bollen. Stolpen gjorde sitt jobb. Tack stolpen.
Strax efter ljöd slutsignalen.Och eftersom matchen på planen nredvid slutade 3-0 för Grand mot Filipstad var vi klara till A-slutspel med hjälp av målskillnad.Fast just då efter matchen kunde jag inte glädjas åt slutspelsplatsen. Jag var så förbannad på tjejerna för deras usla spel i andra halvlek.
På spårvagnen hem började jag glädjas åt att vi nått vår målsättning. Att nå A-slutspelet. Knappt men ändå. Men precis när jag började bli glad ser min dotter att resultatet i den andra matchen är ändrad till 2-0. Ridå.

Det händer ofta att resultatrapporteringen blir fel. Och tydligen blev den fel i den andra matchen

Jag blev helt sänkt. Lägre än låg. Allt kändes trist.

Brorsan påpekade att tre målskyttar hade rappprterats i Gothia-appen, så jag blev lite misstänksam. Det kan ju vara ett misstag senare i rapporteringskedjan.

Jag ringde upp tränaren för Grand Bodö. “Jovisst vi vannt med tre null”.

Yeah.

Och när jag ringde tävlingsledningen fick de samtidigt ett samtal från Filipstad som påpekade detsamma.

Så nu har vi uppnått vår målsättning igen. Att nå A-slutspelet.

Och innan morgondagens match mot Hertzöga ska vi formulera en ny målsättning. Seger låter bra. Eller?

Klockan 09.00 då får vi se.