Desto mer jag blir påmind och desto mer jag tänker på att Qatar ska arrangera VM 2022, desto mer äcklad blir jag.

Jag älskar fotboll. Fotboll är kärlek. Fotboll är spänning. Fotboll är FEST.

Och ett fotbolls-VM är festernas fest. Borde vara.

Jag vet att den internationella fotbollshistorien är kantad av skandaler och mygel. Svågerpolitik och ekonomi styr FIFA’s makthavare mer är något annat. Så jag borde vara luttrad. Tyvärr.

Men allt kring Qatar har gått så rejält över alla gränser. Sättet de fick arrangemanget på. Slavarbetarna som dör som flugor vid byggarbetsplatserna.

Alla rimliga proportioner är väck. En stat som är ungefär lika stor som Stockholms län, både till yta och folkmängd, bygger åtta arenor med en publikkapacitet på över 45 000. Samtidigt som de inte kan betala anständiga löner till gästarbetarna. Arbetare utan rättigheter eller förmåner.

Det är vi, via vårt TV-tittande, som betalar detta vansinne. Så mitt beslut är enkelt. Jag lovar, här och nu, att jag inte kommer titta på en enda match under VM 2022 om det hålls i Qatar. Inte en enda minut. Och jag lovar att jag kommer bojkotta alla sponsorers varor eller tjänster under VM. Och jag lovar att jag ska försöka förmå alla i min omgivning att delta i den bojkotten.

Jag älskar fotboll. Jag vill ha fest och glädje.